Články se štítkem: nebezpečné potraviny

Bizarní nálezy inspektorů v restauracích

25.06.2015 | Špinavé podlahy, rezavá lednice, kolo v kuchyni, mrtvé myši, záchod ve skladu potravin nalezli inspektoři při kontrole provozoven. Kterým zařízením je nyní lepší se vyhnout?

Veterináři našli chyby v šestině jídelen

11.06.2015 | Nejvíce prohřešků se týkalo chybějících nebo neprůkazných průvodních dokumentech potravin, následovaly prohřešky ve značení, prošla data použitelnosti a nesprávné skladování surovin.

Inspekce objevila myši ve skladu potravin a v kuchyni

10.06.2015 | Kontrola Státní veterinární správy v zařízení stravovacích služeb Česká hospoda v Domašíně u Vlašimi zjistila stopy výskytu hlodavců ve skladu potravin a v kuchyni.

Kontroly farmářských trhů v Praze odhalily nedostatky

27.05.2015 | Stále více lidí přivádí snaha zakoupit si čerstvé potraviny na oblíbených farmářských trzích přímo z farem či od malovýrobců. Pravidelné kontroly Státní veterinární správy přispívají nejen k naplnění tohoto cíle, ale pomáhají také chránit spotřebitele.

Stav některých restaurací je šokující

25.05.2015 | Otřesné podmínky v některých restauracích šokovaly celou republiku. Od začátku roku byly uzavřeny desítky restaurací, jejichž kuchyně připomínaly spíše skladiště či chlívek než místo, ve kterém by měly být připravovány pokrmy, na kterých si zákazníci pochutnají a nezpůsobí jim zdravotní potíže.

Klamavě označený nápoj v drogeriích dm

15.05.2015 | Inspekce nařídila stáhnout vitamínový nápoj bez vitamínů ze sítě dm drogerie, který uváděl spotřebitele v omyl. Jedná se o nápoj WATER&EASY výrobce Ackermanns Haus. Inspekce nařídila prodejci neprodleně stáhnout výrobek ze své tržní sítě.

Veterinární správa odhalila nedostatky v pražských restauracích

11.05.2015 | Městská veterinární správa v Praze v dubnu odhalila závažné nedostatky v 17 stravovacích zařízeních z celkem 51 kontrolovaných provozoven. Pokuty překročily 100 000 korun.

Chov kachňat v pekárně a sklad alkoholu na WC

27.04.2015 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce při kontrolách v období od 8. 4. do 27. 4. 2015 uložila z důvodu neakceptovatelné hygienické praxe zákaz užívání prostor ve třinácti provozovnách.

Uzavřen Hostinec u České koruny v Kutné Hoře

24.04.2015 | V provozovně bylo nalezen myší trus, neoznačená vejce, maso bez průkazu původu a potraviny s prošlým datem spotřeby.

Inspekce odhalila nebezpečný nálev s bambusem

21.04.2015 | Státní zemědělská a potravinářská inspekce nevpustila do ČR zásilku osmi tisíc litrů nálevu s bambusem.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.